Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás kelt lepény

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg édeskáposzta
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 2x5 dkg élesztő
  • 1,2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: Káposztareszelőn lereszeljük a káposztát, sózzuk, állni hagyjuk.

Egy nagyobb méretű vöröshagymát finomra reszelünk, 4 evőkanál olajat forrósítunk, melyben a hagymát átsütjük. Hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk. A levéből kinyomkodott káposztát hozzáadjuk, és belekeverünk egy pici borsot. Kavargatva szép barnásra pirítjuk, majd kihűtjük.

Elkészítjük a tésztát. A lisztet megszitáljuk, az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, az élesztős tejet, 1-2 kanál tejfölt, esetleg langyos tejet. Kissé keményebb állagú tésztát dagasztunk, a végén hozzáadjuk a zsiradékot, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztes deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd téglalapot formálunk, ujjnyi vastagságút. A fele részét megkenjük a kihűlt káposztával, majd összehajtjuk, széleit lenyomkova, zsírozott tepsibe tesszük.

A tetejét olajjal megkenjük, kicsit kelesztjük, azután forró sütőben szép pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek