Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus rizsfelfújt

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A klasszikus rizsfelfújt elkészítéséhez rizst szűrőbe téve átöblítjük, majd egy lábasba teszzük a tejjel, az 1 dl vízzel, a sóval és a felhasított vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Óvatosan, állandó kevergetés mellett teljesen puhára főzzük a rizst – akkor jó, ha tejberizsállagú.
  2. Hozzákeverünk 7 dkg barna cukrot, a felkockázott vajat, a megmosott citrom finomra reszelt héját és a kifacsart levét. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kihűlt tejberizsbe keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük a maradék barna cukorral, majd óvatosan a rizses keverékhez forgatjuk.
  4. A masszát kivajazott, morzsával meghintett kisebb tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e, végül meghintjük porcukorral. Lekvárral vagy gyümölccsel kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss