Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos gombapaprikás kapros nokedlivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük. ( kivéve a konzervet, amit a levétől lecsepegtetünk ).
  2. A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel. Összeforraljuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Az egészet puhára főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, csilivel, paradicsompürével. Végül hozzáadjuk a zöldbabot is.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a gombapaprikáshoz és az egészet összeforraljuk. ( Ha sűrű lenne vízzel hígítjuk )
  4. A nokedlihoz egy tálba tesszük a lisztet, összevegyítjük a sóval, a felaprított kaporral, a közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojást, és hozzáöntünk annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk ( nem kell túl dolgozni ) Bő, lobogó sós vízben nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát a vízbe, amint feljönnek a víz felszínére a galuskák, szűrővel kivesszük és folyóvíz alatt átöblítjük, majd tálba tesszük, azután kevés olvasztott zsírral alaposan átforgatjuk.

12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

TOP 8 MAGYAROS ÉTEL VIDEÓN, AMIT IDÉN A LEGJOBBAN SZERETTETEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss