Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapörkölt hagyományosan

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombák szárát kiszedjük, a kalapját felcsíkozzuk (ha nagy a gombafej, előbb félbevágjuk, és úgy csíkozzuk fel).
  2. Egy edényben zsírt olvasztunk, rádobjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd lassú tűzön üvegesre dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1-1,5 dl forró vízzel felöntve, fedő alatt, közepes lángon kb. félóra alatt puhára főzzük. Ha úgy látjuk, a szaft nem elég sűrű, fedő nélkül további 10 percig főzzük.
  4. Ha kész, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, majd összekeverjük. Nokedlivel tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A GOMBAPÖRKÖLT:

Ezek is érdekelhetnek

Friss