Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Baloghné Kele Judith
Cikk
MME
A gombapörkölt vagy gombapaprikás kedvelt egytálételünk: önmagában is laktató fehérjeforrás, ami a felhasznált gomba típusától függően lehet krémes és lágy ízű vagy igazán karakteres is. Öt videós receptet mutatunk, hogy még egyszerűbb legyen a főzés és biztosan megtaláld a kedvencedet.
KOCSIS BÁLINT
Videó
Ha valami magyaros ízvilágú fogást készítenél, de böjtölsz vagy egyszerűen nem kívánod a húst, itt a recept, amit keresel: főzz gombapörköltet! Mutatjuk máris, hogyan lesz tökéletesen finom, selymesen sűrű szafttal, petrezselyemmel megbolondítva - és, természetesen, nokedlivel tálalva!
Sokan úgy gondolják, hogy a gombaszedés szezonja ősszel van. Ez tévedés, ugyanis nem csak ebben az évszakban járhatod az erdőt, vagy a piacot a finom, friss zöldségért, hanem már tavasszal is találhatsz ízletes darabokat, sőt akár nyáron és télen is. Nagyrészt olcsón hozzájuthatunk, és változatosan készíthető.
Ha valami laktató, kiadós ételre vágyunk, akkor sokszor készítünk olyan ételt, ami húst tartalmaz. Pedig a hús nélküli fogásokkal is jól lehet lakni. Egy zöldséges tészta, zöldséges fasírt, rizottó, vagy főzelék is van olyan laktató, hogy nem maradsz utána éhes.
A pörkölt annyira alapétel, hogy talán a kezdő szakácsok között sincs is olyan, aki ne tudná elkészteni, legalább az alapot. A forró zsiradék-hagyma-pirospaprika hármasára mehet aztán bármi, a bármilyen hústól az egészen az apróra vágott tojáson vagy a zöldborsón át, a szejtánig. Mutatunk 11 isteni variációt erre a jolly joker magyar klasszikusra!
Horváthné Klinszky klára
Ha csak fél órád van a vacsorára, viszont főtt ételt aznap még nem ettél, és atésztaételek szóba se jöhetnek, akkor egy jó gombapaprikás tökéletes megoldás lehet! Húsmentes, mégis laktató, és ha nokedli helyett bulgurral eszitek, még diétásnak is mondható!
Szekeres Lajosné Klári
Sinka Endre
Sziráki Zsófia