Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepörkölt

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Szétbontjuk a csirkét. Ha esetleg ebben a műveletben nem vagy túl jártas, receptvideónk segítségedre lehet. A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk a szalonnával együtt. 
  2. Egy nagyobb edényben megpirítjuk a szalonnát, utána pedig részenként a csirkét is erősősebb tűzön. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a darabokat az edényből, csak a szalonnát hagyjuk benne.
  3. A szalonna mellett megdinszteljük a hagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal és köménnyel, majd erős tűzön tovább pároljuk.
  4. Ha kezdenek a zöldségek szétfőni, újra megsózzuk, megborsozzuk, és a háromféle paprika is belekerül. Visszahelyezzük az edénybe a megpirított csirkedarabokat, aztán felengedjük egy kevés vizzel. Felforraljuk, aztán közepes lángon, félig lefedett tetővel pároljuk. Az időnként elfőtt folyadékot pótoljuk!  
  5. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a fokhagymát. Nagyjából 10 perc főzés után elzárjuk a gázt, egy picit állni hagyjuk fedő alatt, majd végül nokedlivel tálaljuk. 

Ajánljuk még:

KRÉMESEN PUHA CSIRKEMÁJ 7 PERC ALATT >>>

SÜTŐBEN FŐTT TYÚKHÚSLEVES >>> 

GOMBÁS-MARHAHÚSOS RAGU >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss