Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül az igazi spanyol, sűrű és krémes forró csokoládé

Kakaó? Forró csoki? Két ital, amit mindenki imád. Bár mindkettő kakaóbabból készül, merőben más iskolát képviselnek. Megmutatjuk, hogyan készül az igazi spanyol forró csokoládé. Ki kell próbálni!

Kakaót leginkább hétköznap iszunk, akik inkább az intenzív ízeket szeretik, azok holland kakaóporból készítik, ám a gyerekek a pikk-pakk elkészülő instant változatra esküsznek. Ha azonban kicsit több időnk van, vagy szeretnénk magunkat kényeztetni, bizony érdemes rááldoznunk az időt, hogy valódi forró csokoládét készítsünk!

A gazdagon krémes, komplex ízű forró csokoládénál ugyanis kevés finomabb dolog van a világon! Ha az élvezetet még tovább akarjuk fokozni, érdemes az extrasűrű spanyol változattal próbálkozni. A helyiek ezt legszívesebben nem is isszák „csak úgy”, hanem churros-t, azaz olajban sült, pillekönnyű, ropogós, fahéjas cukorba forgatott fánkrudacskákat mártogatnak bele. A forró csoki így a bűnbeesés maga, de néha egy kis élvezet mindenkinek jár! 

Hozzávalók 4 fő részére churros mellé vagy 2 főnek italként:

  • 1/2 l teljes tej
  • 15 dkg 70%-os, jó minőségű étcsokoládé
  • 1 ek cukor (ízlés szerint lehet több vagy akár kevesebb is!)
  • 2 g étkezési keményítő
  • 1 rudacska fahéj (elhagyható)
  • 1 csipet cayenne bors (elhagyható)

A forró csokoládé Elkészítése:

1. Keverjük el a keményítőt 1 dl tejjel. Tegyük félre.

2. Melegítsük a maradék tejet forráspontig. Ha teszünk bele fűszereket, azt az elején tegyük bele.

3. Adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott csokoládét, majd keverjük addig, míg minden fel nem olvad.

4. Keverjük újra át a keményítős tejet, és folyamatos kevergetés mellett adjuk a csokoládéhoz.

5. Lassan gyöngyöztessük az italt további 1-2 percig, míg be nem sűrűsödik kissé. Kínáljuk azonnal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss