Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi túrós palacsinta

1/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 1 csipet só
  • 4 darab tojás
  • A kenéshez:
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg túró
  • 3 ek vaj
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 mk rumaroma
  • 1 csipet só
  • Az öntethez:
  • 1 darab tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzá adagoljuk a tejet úgy hogy csomómentes masszát kapjunk. 
  2. A palacsintákat kiolajozott palacsintasütőben kisütjük.
  3. Egy tepsit alaposan kikenünk vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 2 evőkanál vajjal, a rumaromával és a citrom lereszelt héjával kissé habosra keverjük.
  4. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  5. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük, majd középen kettévágjuk.
  6. Belerakjuk a kivajazott sütőedénybe úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
  7. Az öntethez összekeverjük a tojásokat a tejjel, a cukrokkal és a pudingporral, csomómentesre dolgozzuk, majd ráöntjük a palacsintára és előmelegített, 180 fokos sütőben körül-belül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Egy kiadós leves után második fogásként is kínálhatjuk, de desszertként is kiváló. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek