Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.
Tóth Franciska
Tavaly decemberben a mindmegette.hu volt a legnépszerűbb receptoldal az országban. Persze, az év maradék 11 hónapjában is igen sűrűn ellátogattatok hozzánk, ha egy-egy jó receptre volt szükség - nézzük, melyik volt az a TOP 15 palacsintarecept, amit 2022-ben a leggyakrabban felkerestetek nálunk.
Édesek, krémesek és mindenki imádja őket! Ezek a rakott palacsinták akár szülinapi torták is lehetnének, de egy szürke csütörtök délutánt is képesek ünneppé varázsolni.
Nemes-Pádár Csilla
Déri Szilvia, Házisáfrány
Az amerikai palacsinta sok szempontból más, mint a magyar: kisebb, vastagabb, de - és itt kezdődik a művészet! -, ha jól van elkészítve, akkor puha és levegős. Szerzőnk sok verziót kipróbált, amíg megtalálta, talán nem a legegyszerűbb, de feltétlenül legfinomabb változatot!
SÁNDOR ADRIENN
Ezek az édességek kevés és egyszerű alapanyagból készülnek, olyan egyszerűek, hogy gyerekek közreműködésével sem lehet elrontani őket, és olyan finomak, hogy nincs olyan a családban, akinek ne ízlenének. Gyors, olcsó, egyszerű - és még finom is? Igazi desszert jolly jokerek következnek!
Mindmegette Magazin
Ha még sikerült beszereznünk egy kis kukoricát az utolsó utáni pillanatba a piacról, akkor itt a kiváló alkalom arra, hogy egy igazán karakteres, sós palacsintával lepjük meg a családot, vagy a barátokat. A Cachapa, Venezuela jellegzetes palacsintájának nagy előnye, hogy ha nem sütjük pokoli hőfokon, akkor elronthatatlan a recept, a feltétek pedig könnyedén variálhatóak.
Baloghné Kele Judith
Próbáltad már a sütőben sült finn vagy a szuperkönnyű japán felhőpalacsintát? Ha unod a hagyományos receptet, itt az idő megkóstolni pl. a venezuelai vagy a marokkói verziót, nem fogsz csalódni!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.
Videó
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ha feldobnád valamivel a hagyományos verziót, süss csíkos palacsintát, videón mutatjuk, hogyan.
Fajcsák Sándorné
Hogy készítsünk palacsintatortát vagy oroszkrémtortát születésnapra? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
Vass Lászlóné
A legolcsóbb, legegyszerűbb és leginkább közkedvelt magya rédesség a palacsinta. Főleg a gyerekeket lehet motiválni vele, de a felnőttek is imádják, még, ha nem is szokták bevallani. Lehet édes és sós, és a töltelék is szabadon választható: a lényeg, hogy a tészta, a serpenyőbe öntve ne szakadjon, és egységnyi hozzávalókból töménytelen mennyiségű palacsintát tudjunk készíteni - ehhez pedig máris mondjuk a tippeket!
Gulyásleves, bableves, raguleves - mind olyan laktató, hogy felér egy egytálétellel. Ezek a levesek eltelítenek és utána már nem esik jól az embernek még egy főételt is elfogyasztania. Egy desszertet viszont annál inkább, akár palacsintát, máglyarakást, vargabéleset, vagy egy gombócot.
Borsos Valéria
Ha csak 45 perced jut arra, hogy készíts a hétvégén egy finom desszertet, nézd át receptválogatásunkat! Ezeket az édességeket 20-45 perc elkészíteni, némelyik azonnal fogyasztható, de a többit is csak hűteni, pihentetni kell.
Fehér-Pál Eszter
Ha imádod a palacsintát, de utálsz a sütögetésével pepecselni, próbáld ki a pannukakkut, a finn palacsintát, melyet egyszerűen a sütőben sütnek, akár egy kevert sütit. Mutatjuk a pofonegyszerű receptet videón.
A nyáron megszokott kímélő és könnyű finomságok helyett ősszel inkább a tartalmasabb, több energiát adó ételeket részesítjük előnyben. Ezért jelentkezünk most is egy szuper kis menüsorral, amivel garantáltan jól lakik mindenki. Bármelyiket is választod, nem fogsz egész hétvégén a konyhában dekkolni egy jó ebédért.