hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírt és borsófőzelék gluténmentesen

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fasírthoz a tojásokat villával lazán felverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a fasírtalapot.  A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és megdinszteljük kevés olajon. 
  2. A darált húst egy tálba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a dinsztelt hagymát és végül hozzáadjuk a tojásba áztatott zabpelyhet. Nagyon alaposan összegyúrjuk. 
  3. A masszából ízlés szerint apró golyókat formázunk vagy tetszés szerinti húspogácsákat. Forró olajban aranybarnára sütjük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és sütőben készre sütjük. 
  4. A borsófőzelék elkészítéséhez a borsót roppanósra főzzük sós vízben, közben elkészítjük a rántást.
  5. Ehhez az olajon aranybarnára pirítjuk a rizslisztet a zúzott fokhagymával és karamellizálunk rajta egy kevés cukrot.
  6. A megfőtt borsót leszűrjük, a vizet felfogjuk. A borsót a rántáshoz adjuk, felöntjük a tejszínnel és folyamatos kevergetés mellett annyi főzővizet adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt állagot. A főzeléket további 2-3 percig forraljuk, majd a fasírttal tálaljuk. 

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

Megjegyzés

A hagyományos fasírt általában vízbe áztatott, kissé szikkadt kenyérrel, zsemlével készül. A gluténmentes fasírtot is készíthetjük hasonló módon, természetesen gluténmentes péksüteménnyel. De választhatunk egyéb alternatívát a kenyér helyett, pl. burgonyapelyhet vagy zabpelyhet. - Gluténmentes Íz-Lik

Ezek is érdekelhetnek