Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsófőzelék rántott fogasfilével és fenyőmaggal

MME MME
60 perc
mester
költséges
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fogas szeletet leformázzuk, szárazra töröljük, megsózzuk és citromhéjat reszelünk rá.
  2. Előkészítjük a panírt. A halszeletet a lisztbe, kevés sóval felvert tojásba és végül a panko morzsába forgatjuk.
  3. 180 fokon fritőzben aranybarnára sütjük kb. 5-6 percig.
  4. A borsót feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A kockára vágott salottahagymával, cukorral, sóval ízesítjük.
  5. Miután felforrt, hozzáadjuk a tejszínt és 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és a levet félretesszük.
  6. A leszűrt borsót belehelyezzük egy turmixgépbe, majd hozzáöntjük a leszűrt levet, de csak annyit, ami épp ellepi a borsót.
  7. 5 percig turmixoljuk magas fokozaton, majd közepes fokozatra visszavesszük és fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. Fontos, hogy a vajat csak a végén adjuk hozzá, hogy a pürének szép fénye legyen.
  8. Teflon serpenyőben vajat melegítünk, belehelyezzük a cukorborsót, sózzuk, borsozzuk és 1-2 percig pirítjuk.
  9. Száraz teflon serpenyőben a magvakat lepirítjuk, megsózzuk, majd egy pár csepp vízzel meghintjük.
  10. A borsópürét tálba tesszük, ráborítjuk a cukorborsót. Erre ráhelyezzük a fogasfilét, parmezánt reszelünk rá. Végül a pirított fenyőmaggal és a borsóhajtással díszítjük.

Nézd meg a borsófőzelék rántott fogasfilével és fenyőmaggal elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss