A bodzaszörphöz egy nagy fazékba öntjük a vizet, beletesszük a megmosott és felkarikázott citromot, a megmosott bodzavirágokat szárukkal fölfelé. Letakarjuk, és 24 órát állni hagyjuk.
Másnap kivesszük a virágokat és a citromkarikákat, a citrom levét belefacsarjuk. Hozzákeverjük a citromsavat, a cukrot és a szalicilt, és további 24 órát állni hagyjuk, majd nagyon tisztára mosott üvegekbe töltjük.
Egész télen eláll, és szép világos, aranyosan áttetsző szörp lesz belőle. Cukrozott szélű, hosszú poharat érdemel, no meg jófajta szódavizet, és pár darab jégkockát is elvisel... Citromkarikával és citromfűlevéllel díszítem.
Tipp: ha még szedünk hozzá 3-4 fürt akácvirágot is, egészen mennyei italt kapunk! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!