hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite (glutén-, tej-, és tojásmentes)

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk,  nagylyukú reszelővel lereszeljük és megpároljuk a nádcukorral, fahéjjal. Lehűtjük és kinyomkodjuk a levét.
  2. A tésztához egy keverőtálba mérjük a lisztet, a porcukrot és elmorzsoljuk a margarinnal, majd rugalmas tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és rizsliszttel megszórt felületen kb. 22x28 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. Az egyik lapot a tepsi aljába tesszük, megszórjuk gluténmentes zsemlemorzsával, vagy darált mandulával.
  5. Eloszlatjuk rajta egyenletesen az almát, rátesszük a másik kinyújtott lapot.
  6.  A tetejét villával megböködjük,  vékonyan lekenjük a kinyomkodott alma levével és megszórjuk aprított mogyoróval vagy dióval.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá! 

    Tipp: Még több gluténmentes receptet találsz Kohári Éva oldalán, a Gluténmentes Íz-liken.

Ezek is érdekelhetnek