Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite zöld habbal

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 6 tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • 1-2 kanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma hámozva, reszelve
  • 2 evőkanál gríz
  • 10 dkg cukor
  • A habhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 6 kanál cukor
  • pár csepp zöld ételfesték
  • A díszítéshez:
  • 1-2 db piros vagy zöld alma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk. Előbb a lisztet a sütőporral, cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, végül beleöntjük a tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.

A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.

A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A habhoz a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a keményítővel, majd a sütőből kivett pitére rásimítjuk a habot, amibe villával hullámokat készítünk, és feldíszítjük almaszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, és még pár percig szárítjuk-sütjük a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss