Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi meggyszörp

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válogassuk át a meggyet, majd a szárrészt is szedjük le. Ezután mossuk meg a gyümölcsöt, majd csepegtessük le.
  2. Közben csírátlanítsuk az üvegeket mikróban, vagy mosogatógépben, de az is jó megoldás, ha 15 percig egy fazékban kifőzzük őket. 
  3. Pakoljuk a meggyet egy nagy fazékba, majd szórjuk meg a cukorral. Várjunk addig, ameddig pici levet ereszt. Ezután mehet hozzá a víz, majd facsarjuk bele a citrom levét. 
  4. Takarékon kezdjük el melegíteni, aztán a forrástól számítva főzzük 30 percig. Amikor a meggy megpuhult, pürésítsük botmixerrel, vagy turmixgéppel, aztán apró lyukú szűrőn szűrjük le.
  5. Töltsük a forró meggyszörpöt a felmelegített üvegekbe. Miután lezártuk őket, állítsuk fejjel lefelé nagyjából 10 percig.
  6. Végül pakoljuk a meggyszörpöt plédek közé, és várjuk meg még teljesen kihül.
  7. Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy száraz, hűvös helyen tároljuk.


Megjegyzés

Nagyon fontos, hogy csírátlanított, tiszta üvegekbe töltsük a szörpöt, hiszen az tartósítószer mentesen készül. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss