hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi meggyszörp

MME MME
210 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 3 kg meggy
  • 1,5 kg cukor
  • 2 l víz
  • 1 citrom

Elkészítés

  1. Válogassuk át a meggyet, majd a szárrészt is szedjük le. Ezután mossuk meg a gyümölcsöt, majd csepegtessük le. Mindeközben csírátlanítsuk az üvegeket mikróban, vagy mosogatógépben, de az is egy jó megoldás, ha 15 percig egy fazékban főzzük. 
  2. Pakoljuk a meggyet egy nagy fazékba, majd szórjuk meg cukorral. Várjunk addig, ameddig nem ereszt egy pici levet. Ezután mehet hozzá a víz, majd facsarjuk bele a citrom levét. 
  3. Takarékon kezdjük el melegíteni, aztán a forrástól számítva főzzük 30 percig. Amikor a meggy megpuhult, pürésítsük botmixerrel, vagy turmixgéppel, aztán egy apró lyukú szűrőn szűrjük le. 
  4. Töltsük a forró szörpöt a felmelegített üvegekbe. Miután lezártuk őket, állítsuk fejjel lefelé nagyjából 10 percig. Végül pakoljuk a meggyszörpöt plédek közé, és várjuk meg még teljesen kihül. Arra fogyelj, hogy száraz, hűvös helyen tárold. 

Ezek is érdekelhetnek