Válogassuk át a meggyet, majd a szárrészt is szedjük le. Ezután mossuk meg a gyümölcsöt, majd csepegtessük le.
Közben csírátlanítsuk az üvegeket mikróban, vagy mosogatógépben, de az is jó megoldás, ha 15 percig egy fazékban kifőzzük őket.
Pakoljuk a meggyet egy nagy fazékba, majd szórjuk meg a cukorral. Várjunk addig, ameddig pici levet ereszt. Ezután mehet hozzá a víz, majd facsarjuk bele a citrom levét.
Takarékon kezdjük el melegíteni, aztán a forrástól számítva főzzük 30 percig. Amikor a meggy megpuhult, pürésítsük botmixerrel, vagy turmixgéppel, aztán apró lyukú szűrőn szűrjük le.
Töltsük a forró meggyszörpöt a felmelegített üvegekbe. Miután lezártuk őket, állítsuk fejjel lefelé nagyjából 10 percig.
Végül pakoljuk a meggyszörpöt plédek közé, és várjuk meg még teljesen kihül.
Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy száraz, hűvös helyen tároljuk.