Mindmegette.hu
Recept
MME
Videó
Ahány ház, annyi kolbász sütési praktika. De vajon meg kell szurkálni? Le kell fedni? Kell alá vizet önteni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, mutatjuk, hogy kell kolbászt sütni sütőben, hogy az jó szaftos legyen és ne repedjen ki.
Pataki Nóra
A pásztortarhonya régen a pusztában élő pásztorok egyik kedvenc étele volt, amit gyorsan, egyszerűen bográcsban el tudtak készíteni. Ez a laktató egytálétel ma már a magyar konyha egyik népszerű fogásává vált. Nem véletlenül, nem kell hozzá sok alapanyag és egyszerű elkészíteni.
Cikk
Ha vásároltál a termékből, semmiképp ne fogyaszd el! Amennyiben visszaviszed az áruházba, a Spar visszavásárolja, a termék vételárát visszatéríti.
Fotó/Videó: Horváth András
Egy disznóvágást vendégként végignézve leginkább bulinak tűnik, mintsem kemény munkának. Köszönhető mindez a jó böllérnek és csapatának, akik míg a vendégsereg szórakozik, addig az irgalmatlanul kemény meló nagy részét el is végzik. Nem hiába, ahol azért vágnak disznót, hogy a füstölőt és a hűtőszekrényt feltöltse a család, ott nincs helye a tétlen kéznek. Mészáros Balázs a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában most ebbe a világba nyújt betekintést receptek és más praktikák formájában.
Visszahívta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Bio Münchner Weißwurst megnevezésű fehér kolbászt - olvasható a Nébih honlapján.
Aligha van olyan ember, aki ne szeretné a rakott krumplit. Ez a magyar klasszikus sokak kedvence, egyszerű, laktató étel, amit a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében könnyen lehet variálni. Mi ezúttal sült kolbászos változatot készítettünk.
Szekeres Lajosné Klári
Mit ettem ma
A múltheti csemege snack kolbászok tesztje után a csípős példányokra is rárepültünk. Ezek már a profibb csípősségkedvelő kolbász fanatikusoknak vannak kitalálva. Az alap szinte mindenhol ugyanaz, csak kerül mellé némi fickósság.
Biztosan ismerős mindenkinek az a tipikus élethelyzet, amikor a nyüzsgő városban fel-alá sétál és egyszer csak elkapja az érzés, hogy „de jó lenne enni egy kis kolbászt”. Mivel nincsen minden sarkon hentes vagy egy piac így igenis valahogy kezelni kell az ilyen katasztrófákat.
Kolbászt készíteni nem egyszerű feladat. Bár sokféle recept létezik, amelynek alapján otthon is hozzáláthatunk az elkészítéshez, nem könnyű eltalálni a kolbász fűszerezését és persze az sem mindegy, hogy sült vagy száraz kolbászt készítünk. Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft., a szárazáru üzem vezetője ad tippeket kolbász készítéshez.
Akik szeretik a kolbászt bizonyára eljátszottak már a gondolattal, hogy milyen jó lenne bejutni egy kolbászgyárba. A Mindmegette.hu a napokban ellátogatott a gyulai kolbászüzembe, ahol több, mint 150 éve készítik az ország egyik legfinomabb kolbászát. Gyertek velünk és nézzétek meg, hogyan készül a gyulai kolbász.
dr.Sztiv007
Úgy tűnik, hogy az oroszok elkezdték unni a szegfűt, a tulipánt és a rózsát. Helyette kalóriabombákkal pakolják tele a csokrokat.
Bár az angolszász étkezési szokások sokban eltérnek a nálunk megszokott ritmustól, ettől függetlenül érdemes átemelni néhány elemét és a megfelelő módon, a megfelelő időben alkalmazni. Tipikusan ilyen fogás az angol reggeli.
Többé nem ehetsz pizzát vagy kebabot a bécsi metrók egy részén. A szigorítást maguk az utasok kérték, ugyanis a kocsikban és a megállókban terjengő szag egyre elviselhetetlenebbé kezdett válni.
Jennifer Lawrence imádja Budapestet. Az Oscar-díjas színésznő tavaly a Vörös veréb című film főszereplőjeként forgatott a magyar fővárosban. A sztár nemrég egy interjúban mesélt arról, hogy rajong Budapestért, néhány napja pedig azt is elárulta, mi volt a kedvenc étele.
Íme a Jolly Joker sós vendégváró. Hogy miért? Nincs belőle az a mennyiség, ami elég lenne. Kerti partik, szülinapi zsúrok, baráti-, családi összejövetelek főszereplője. Az utolsó darabokon szinte összevesznek a vendégek.