A csirkezúzát megtisztítjuk, majd a vékony részénél kettévágjuk. Ha ezzel elkészültünk, megmossuk, és hagyjuk lecsepegni.
A pörkölthöz a zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk.
Kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd ha aranybarnára pirult, a hagymát is hozzáadjuk. Ha üvegessé vált a hagyma, jöhet a só, a bors, az őrölt fűszerkömény, a paradicsom, a paprika, majd 4-5 perc után a zúza is.
Picit megpirítjuk a belsőséget, aztán sózzuk, borsozzuk. Miután kifehéredett, felöntjük egy kevés vízzel, majd megszórjuk a csípős, a füstölt és a csemegepaprikával.
Fedő alatt, közepes lángon 1,5-2 óra alatt néha megkeverve, és ha kell, a vizet pótolva készre főzzük. Nagyjából 15 perccel a vége előtt a fokhagymát is hozzáadjuk. Tarhonyával tálaljuk.