A zöldségeket meghámozzuk, és 3 cm-es darabokra vágjuk, meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, megszórjuk egy csipet sóval, majd beletesszük egy kibélelt tepsibe a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt, és puhára sütjük őket 20-30 perc alatt.
Meghámozzuk és vágjuk apróra a hagymát. Leszűrjük és leöblítjük a fehérbabot. Lecsipkedjük, majd apróra vágjuk a rozmaringot és kakukkfüvet.
A maradék teáskanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe öntjük, és alacsony-közepes lángon felhevítjük. Beletesszük a hagymát, megsózzuk kicsit, és folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük.
Hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, és még néhány percig főzzük, majd hozzáöntjük a babot, a paradicsompürét és a zöldségleves-alaplevet, és még 10 percig forraljuk, majd félretesszük, és a hagyjuk hűlni egy kicsit. Turmixgépbe helyezzük, és addig turmixoljuk, míg teljesen sima és krémes lesz. Visszatesszük a pürésített levest a lábasba, és ízesítjük.
A sült zöldségeket a leveshez adjuk. A sült fokhagymagerezdek belsejét kipréseljük a levesbe, majd az egészet közepes lángra tesszük, és felforraljuk.
A kenyeret megpirítjuk, majd bedörzsöljük a fokhagymagerezddel, és meglocsoljuk őket egy teáskanálnyi olivaolajjal.
A levest forrón tálaljuk, ízlés szerint chilivel, fenyőmaggal, tejmentes tejszínnel tovább ízesítjük, és a fokhagymás pirítóssal tálaljuk.