A joghurtos zöldbabfőzelékhez a felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az összetört fokhagymát és a fűszereket.
Ha a zöldségek megpárolódtak, felöntjük 2,5 dl vízzel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd egy kevés olajon mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük egy serpenyőben.
A főzelékhez levágjuk a zöldbab két végét, 2-3 cm-es darabokra aprítjuk és megmossuk. A felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát.
Beletesszük a pirospaprikát, majd 2 dl vizet adunk hozzá, ha némileg felforrt (de még nem lobog), beletesszük a zöldbabot.
Megsózzuk, 10-15 percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesen elhabarjuk a liszttel és 1 dl vízzel egy tálban. Állandó kevergetés közben a zöldbabhoz adagoljuk, és 5 percet lassan forraljuk.
Hozzáadjuk az almaecetet, végül a felaprított petrezselymet.