Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A kelt tésztás édességeket a legtöbb családban egy-egy tartalmas leves után második fogásként kínálják. Ilyen az aranygaluska is: a cukros-diós édesség legtöbbször vaníliamártással kerül az asztalra, amitől nemcsak finomabb, de még inkább laktató lesz. Összegyűjtöttünk néhány isteni receptet, próbáld ki valamelyiket már most hétvégén – garantáljuk, hogy a végeredménnyel elégedett leszel.
Videó
Hogyan készítsünk aranygaluskát, marlenkát vagy Rákóczi túróst? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli című videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz, ugyanis Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját, egészen az alapoktól kezdve - tartsatok velünk!
Az aranygaluska egészen biztosan az egyik legnépszerűbb desszertünk. Elkészítését tekintve nem tartozik ugyan a legegyszerűbbek közé, ám a végeredmény garantáltan megéri a macerát! Következzen 10 elképesztően finom recept!
Vass Lászlóné
Több embert is kórházba szállítottak ételmérgezésre utaló tünetekkel Battonyán.
Gluténmentes Íz-Lik
Az aranygaluska az őszi-téli időszak egyik kedvelt édes kelt tésztából készített süteménye. Most videón mutatjuk meg a kalsszikus, nagyi-féle változatot, hagyományosan fényes-selymes vaníliasodóval kínálva!
Bica Cecília
Újra hétfő, újra TOP 10 kaja! Összeállításunkból megtudhatjátok, mik voltak azok a receptek, melyeket leginkább lekattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén az előző héten. Az világosan látszik, hogy a cigánypecsenye, a rakottasok és az aranygaluska toronymagasan vert mindent, de a klasszikus fogások is kapósak voltak.
Mona konyhája
Végre enyhült a forróság, nincs kánikula, így újra bekapcsolhatjuk a sütőt. Össze is gyűjtöttük nektek gyorsan a kedvenc kelt tésztás receptjeinket, süssetek, amíg lehet!
Kalácsok, bukták, csigák, kuglófok, pogácsák, lángosok és lepények - a kelt tésztából készült finomságokat nincs olyan, aki ne szeretné, legfeljebb a töltelékkel/feltéttel kapcsolatban akadhatnak nézetkülönbségek. A most következő receptek között biztosan mindenki talál ínyére valót!
Török Zsuzsa
A cukrozott, darált dióval bőven meghintett, vaníliasodóval nyakon öntött foszlós kelt tészta elkészítése kétségkívül munka- és időigényes. Az aranygaluska minden fáradságot megér.
Ani
Hirdetés
Vajfürdőtől puha, foszlós kelt tészta gombócok, melyek között vastagon megbújik a cukros-diós kéreg -ki tudna ellenállni az aranygaluskának? Pláne, ha nem a szokásos pudingporból főzött mártással, hanem egy selymes, tejszínes francia vaníliaöntettel kínáljuk! Isteni csemege és a házi össze sem hasonlítható a boltban kaphatókkal!
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács most induló videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat, hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Íme az aranygaluska liszt és cukor nélkül.
Petra
Ha nem tudod, mit főzz vasárnap, segítünk, íme egy magyaros menüsor, amellyel mindenki elégedett lesz. Grízgaluska leves, hentes tokány, aranygaluska - ha ezt végigeszitek, boldogan pihegtek majd délután.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Bagyinszkiné Molnár Éva
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
A tél a kényeztető kelt tészták időszaka. Ilyenkor jól esik a sütő melege, s a kész, vajban, tojásban gazdag tésztának is van helye a gyomrunkban. Az aranygaluska lényege ugyanis a bőség, mindenből van benne, ami egy édes kelt tésztába van, s nem is kevés.