Négysajtos rakott kel

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát felkarikázzuk kb. 5 mm vastag szeletekre, majd a leveskockával elkevert vízben puhára főzzük és leszűrjük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, blansírozzuk (3 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe), majd leszűrjük.
  2. A besamelmártáshoz egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett hozzászórjuk a lisztet (először össze fog ugrani). Hozzácsorgatjuk a tejet, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg sima nem lesz. Ha a mártás homogén, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, majd hozzákeverjük a reszelt sajtotokat.
  3. Sütésálló jénai edényben rétegezzük a zöldségeket és a négysajtos besamelt úgy, hogy a tetejére a sajtos mártás kerüljön záró rétegként. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD!>>> 

KELKÁPOSZTA FŐZELÉK MÁSKÉPP: ÍGY LESZ ÍNYENCSÉG EGY MENZAKAJÁBÓL - VIDEÓ!>>> 

EZÉRT EGYÉL KELKÁPOSZTÁT!>>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss