hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis csirkés cézár saláta

MME MME
60 perc
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A "csirkéhez" válasszuk szét a gombák szárait a tetejüktől,  (bármilyen vékony csíkokra szedhető gomba megfelel, lásd a videóban) majd a gombafejeket vágjuk vékony csíkokra. Két villa segítségével a gombaszárakat hosszuk mentén húzzuk szét 3-5 cm hosszú csíkokra. Ezek után tegyük a gombát egy tálba, és keverjük hozzá az olívaolajat, a sülthöz való fűszerkeveréket, a fokhagymaport, ízlés szerint a sót és borsot, majd jól keverjük össze, hogy mindenhova jusson a pácból. Végül a sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 25-30 percig.
  2. A croutonhoz vágjuk a kenyeret 3 cm-es kockákra és tegyük félre egy tálba. Keverjük össze az olívaolajat, az olasz fűszerkeveréket, a fokhagymaport és egy csipet sót és borsot. Ehhez adjuk hozzá a felszeletelt kenyér kockákat, majd jól forgassuk át őket, hogy egyenletes jusson mindegyik oldalára. Terítsük szét őket egy tepsiben, és süssük 180 fokon 15 percig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
  3. Az öntethez reszeljük le a fokhagymát, majd tegyük bele egy tálba. Adjuk hozzá a sörélesztőt, a tojásmentes majonézt, a borecetet, a reszelt citromot és annak levét, majd jól keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg az öntetet, és adjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Ha szükséges, egy evőkanál vízzel lazíthatunk az öntet állagán.
  4. A megtisztított salátát vágjuk fel apróra, majd egy tálban keverjük hozzá a gombát, a crouton felét és az öntetet. A salátát szórjuk meg a maradék crouton-nal és ízlés szerint egy kis sörélesztővel. A Cézár saláta azonnal tálalható.

    nézd meg videón is, hogyan készül a hamis csirkés cézár saláta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss