hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi húsos rakott palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit - a lisztet, a sót, a tojást, a tejet, a szódát és az olajat - kikeverjük és egy kicsit hagyjuk állni. Kikenünk egy 26 cm-es serpenyőt étolajjal, majd a palacsintákat egyenként, magas lángon kisütjük.
  2. A palacsintákat vékony csíkokra szeljük. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet apró kockákra vágjuk. Az étolajat felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Pár perc múlva hozzáadjuk a húst, a pirospaprikát és 1 dl vizet. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a borsot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Eztuán 1,5 dl tejföllel elkeverjük, és összeforgtajuk a csíkokra vágott palacsintametélttel.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszórjuk egy leheletnyi zsemlemorzsával és beletesszük a csirkés-paprikás tésztát. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük.

Ajánljuk még:

9 ZSENIÁLIS SÓS PALACSINTA: HORTOBÁGYI, TÖLTÖTT, RÁNTOTT ÉS RAKOTT >>> 

14 ZSENIÁLIS ÉDES ÉS SÓS PALACSINTA A NAGYVILÁGBÓL >>> 

15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK - KLASSZIKUSAN VAGY ÉPP ÚJRAGONDOLVA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss