hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres sült sajttorta

65 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres sült sajttorta elkészítéséhez a vajat a mikróban megolvasztjuk, és a kekszet késes aprítóban összeaprítjuk. A kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, vizes homok állagúnak kell lennie. Majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a vajas kekszet, majd egy kanállal jól lenyomkodjuk és betesszük a hűtőbe, amíg a krémet összekeverjük.
  2. A krémhez a mascarponét, a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát és 3 ek citromlevet kézi habverővel alaposan összekeverünk és ráöntjük a kekszalapra. Betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a széle már elkezd barnulni, de a közepe még remeg. Ekkor kivesszük a sütőből, és hűvös helyre tesszük pihenni.
  3. 4-5 óra után egy éles késsel körbevágjuk, óvatosan levesszük a formát és áttesszük egy tortatálra. Az epret vagy más friss gyümölcsöt feldaraboljuk és a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a keményítővel besűrítjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd langyosan a torta tetejére halmozzuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss