Elkészítés: Az apróra tört kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, és belenyomkodjuk egy kapcsos tortaformába. 10 perc alatt pirosra sütjük, kihűtjük.
A vajas citromkrémhez összekeverjük a hozzávalókat a vaj kivételével, és lassú tűzön pár perc alatt folytonos kevergetés mellett megfőzzük. Akkor a tűzről levesszük, és apránként hozzáadjuk a felkockázott vajat. Hűtőben megdermesztjük.
A mascarponekrémhez minden hozzávalót mixer segítségével habosra keverünk, hűtőben lehűtjük.
A megsült kekszalapra halmozzuk a mascarponekrém felét, beborítjuk a vajas citromkrémmel, majd ismét mascarponekrémet teszünk. Hűtőszekrénben másnapig pihentetjük, majd bevonjuk baracklekvárral, cukrozott citromhéjjal díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre