hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legjobb tepertős pogácsa

85 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tepertőkrémbe belekeverjük a borsot és a felhasználásig félretesszük.
  2. Összeállítjuk a pogácsa tésztáját: a langyos tejhez pici cukrot adunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  3. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, sót, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, és a tojássárgáját. Elkezdjük összedolgozni a tésztát a tepertőkrémmel.
  4. Egyenletesre keverjük és dagasztjuk kb.5 percig. Hagyjuk szobahőmérsékleten kelni 1 órát, majd fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen.
  5. A hűtőből kivett tésztát 3 részre vágjuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  6. Lisztezett deszkán kissé kinyújtjuk a tésztákat, egymásra tesszük, majd így folytatjuk a nyújtást kb. 2-2,5 cm vastagra.
  7. Éles késsel fél cm mélyen és fél cm szélesen bevagdossuk a tészta felületét, majd felvert tojással egyenletesen lekenjük.
  8. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (minden kiszúrás előtt lisztezzük a forma szélét).
  9. A pogácsákat sütőpapírral borított tepsire tesszük, majd hagyjuk még melegebb helyen kelni 1 órán át, majd 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 20 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss