Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós libatepertős pogácsa

55 perc
bonyolult
átlagos
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A libatepertős pogácsa elkészítéséhez a tálba szitált liszttel összemorzsoljuk a libatepertőkrémet, és megsózzuk.
  2. A tejföl felébe belemorzsoljuk az élesztőt. A tepertős liszthez adjuk a tojássárgáját és a megfuttatott élesztőt, majd a kacsazsírral, a maradék tejföllel a rétestésztánál valamivel puhább tésztát gyúrunk.
  3. Jól kidolgozzuk, 2 cm vastagságra hagyva, a tetejét késsel bevagdosva, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a sütőpapírral takart tepsibe rakjuk.
  4. Pihentetjük és kb. 1,5 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
  5. Egy egész tojást egy kevés sóval enyhén felverünk és a tészta tetejét megkenjük vele. A 200 fokra előmelegített sütőben a pogácsát kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss