hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legtutibb sajtos pogácsa

75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztőt (vagy elkeverjük a szárított élesztőt), a cukrot, és egy pici lisztet. Hagyjuk pár percig állni, amíg felfut az élesztő.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a hideg, kockára vágott margarint, és jól elmorzsoljuk.
  3. Amikor már nem éreztek benne margarin darabokat, mehet hozzá a többi hozzávaló is, beleértve a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk az egészet.
  4. Kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. Ezt megismételjük kétszer 30 percenként. Tehát összesen minimum 3x hajtogatjuk.
  5. A végén kinyújtjuk, lekenjük tojással, megszórjuk jó bőségesen reszelt sajttal, és kiszaggatjuk tetszőleges nagyságúra.
  6. Szilikonos sütőpapírra sorakoztatjuk a pogácsákat, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss