Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes, habkönnyű a túrógombóc - Széll Tamás 3 egyszerű trükkje

default user icon
MME
A magyar konyha alapeleme a túrógombóc, már csak azért is, mert az a fajta rögös túró, amiből ez készül, egy valódi hungarikum, ilyet csak nálunk készítenek a világon. Bár nagyon egyszerű étel. mégis könnyen eltolható - ám most Széll Tamás séf elárulta, mi a titka a habkönnyű, nagyi-féle túrógombócnak.

"Szerintem a túrógombóc az, amit nem lehet érzésre összeállítani, kell hozzá egy nagyon pontos receptúra" - kezdi a tökéletes túrógombócról szóló értekezését Széll Tamás séf - "de persze, ha ez megvan, még bőven lehetnek buktatók."

A Michelin-csillagos Stand 25 tulajdonosa és séfje a Petőfi Rádióban, a Főmenü című főzős műsora kapcsán beszélt arról, hogyan lesz habkönnyű és finom a magyarok egyik kedvenc desszertje.

 

"A jó túrógombócnak, elsősorban a jó túró a titka. Nem szabad, hogy túl savós legyen - ami teljesen természetes dolog ha ezt látjuk, előző este tegyük egy szűrőbe vagy konyharuhába, és had csepegjen ki belőle a felesleg egy éjszaka alatt" - javasolta.

 "A túrót át kell törni, hogy bele tudjon kapaszkodni a tojás és a gríz" - folytatta, hozzátéve: "a tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít. Nagyon jó, és fontos, hogy ne essen szét, de azért ne is pattanjon le a falról! Ki kell balanszírozni, az a lehető legkevesebb mennyiségű búzadarát, amivel már nem hullik szét a gombóc."

Ha érdekel, itt megtalálod Széll Tamás saját fejlesztésű, a STAND 25-ben is felszolgált túrógombócának a pontos receptúráját!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss