A gluténmentes szilvás gombóc tésztájához a burgonyát alaposan megmossuk, a héjában főzzük puhára. A megfőtt krumplit forrón megpucoljuk, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt krumplihoz mérjük a lisztet (It’s us universal mix liszt), ráütjük a tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát a rizsliszttel megszórt felületen 2-3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, felvágjuk, kb. 5x5 cm-es négyzetekre.
A szilvát kimagozzuk, a mag helyére teszünk egy kevés fahéjas cukrot és a tésztába csomagoljuk.
A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük, időnként megkeverjük. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, további 3-4 percet főzzük. A megfőtt gombócokat leszűrjük le.
A zsemlemorzsát 1-2 teáskanál olajjal és sóval aranybarnára pirítjuk, és meghempergetjük benne a lecsepegtetett gombócokat.
Ízlés szerint fahéjas cukorral, friss szilvadzsemmel tálaljuk.