Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes szilvás gombóc

50 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gluténmentes szilvás gombóc tésztájához a burgonyát alaposan megmossuk, a héjában főzzük puhára. A megfőtt krumplit forrón megpucoljuk, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.  
  2. A kihűlt krumplihoz mérjük a lisztet (It’s us universal mix liszt), ráütjük a tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 
  3. A tésztát a rizsliszttel megszórt felületen 2-3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, felvágjuk, kb. 5x5 cm-es négyzetekre.
  4. A szilvát kimagozzuk, a mag helyére teszünk egy kevés fahéjas cukrot és a tésztába csomagoljuk. 
  5. A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük, időnként megkeverjük. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére,  további 3-4 percet főzzük. A megfőtt gombócokat leszűrjük le. 
  6. A zsemlemorzsát 1-2 teáskanál olajjal és sóval  aranybarnára pirítjuk, és meghempergetjük benne a lecsepegtetett gombócokat.
  7. Ízlés szerint fahéjas cukorral, friss szilvadzsemmel tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss