A tojást habosra keverjük a xilittel. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tejet, a túrót és a megmosott citrom finomra reszelt héját. Hozzáforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Az előmelegített gofrisütőt vékonyan kikenjük olajjal. Beleadagoljuk a tésztamasszát, és aranyszínűre sütjük a gofrikat pár perc alatt.
A gofrisütőt sütés előtt (zárt állapotban) melegítsük fel, különben beleragad a gofri. Tálaljuk a gofrit gránátalma- maggal vagy friss gyümölccsel, kínáljunk hozzá joghurtot vagy egy kevés rumos mazsolával gazdagított túrókrémet.
Egy adag: 660 kcal - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!