hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás túrós csuszával

MME MME
75 perc
rafinált
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. A harcsafilét hideg vízben megmossuk, kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot négyfelé vágjuk, a paprikákat kimagozzuk, a húsát feldaraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban alacsony hőmérsékleten zsírjára pirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradék felét egy nagyobb serpenyőbe öntjük, a maradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, és együtt pirítjuk néhány percig. Levesszük a lábast a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd botmixerrel pürésítjük az alapot.
  3. Visszatesszük a tűzre a lábast, a paradicsomos-paprikás alaphoz adjuk a halat, elkeverjük, és együtt főzzük néhány percig. Közben simára keverjük a tejszínt a tejföllel, és a harcsapaprikáshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott kaprot, majd készre főzzük kb. 10 perc alatt.
  4. A túrós csuszához a tésztát nagyobb darabokra törjük, és lobogó, sós vízben, a csomagoláson található útmutatás szerint kifőzzük, azután leszűrjük. Felhevítjük a serpenyőbe öntött zsiradékot, rátesszük a tésztát, és néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a tejföllel kikevert túrót, majd a szalonnát. A harcsapaprikást a túrós csuszával és a megmaradt tejföllel, némi sült szalonnával díszítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek