Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Amikor országszerte sorban dőlnek a melegrekordok, egyre nehezebben vesszük rá magunkat, hogy főzzünk valami finomat a konyhában. Érthető ez, hiszen amikor tombol a kánikula, miért is fűtenénk tovább az otthonunkat a tűzhellyel. Éppen ezért következő válogatásunkat úgy állítottuk össze, hogy az ebéddel hamar elkészülj, minél kevesebbet járasd gázt a fazék, vagy a tepsi alatt.
Kánikula ide vagy oda, nem maradhatunk éhen ezen a hétvégén sem. Ha éppen nem nyaralunk, vagy süttetjük a hasunkat valamelyik strandon a hétvége hátralévő részében, akkor muszáj lesz valami finomat főznünk. Ha nem akarjuk, hogy a gyomrunk korgása felverjen minket a jól megérdemelt délutáni sziesztánkból, akkor a következő receptválogatásunkat nektek találták ki.
Ki ne szeretné, amikor a bogrács alatt pattog a tűz, vagy serceg a faszén, miközben sül a husi a grillrácson? Már a hagyma dinsztelésénél is a levegőben érezni, hogy itt bizony valami finom étel van készülőben. Mi már hivatalosan is megnyitottuk a bográcsszezont, így a hagyományos konyhában készíthető finomságok mellett hétvégi menüajánlónkat kibővítettük néhány szabad tűzön készült kaja receptjével is.
Mielőtt teljesen átvennék az uralmat a nyári, szabadban készült ételek receptjei, a hagyományos módon elkészíthető kaják szerelmeseire is gondolunk, hiszen újra péntek, megint itt egy hétvége. Következő válogatásunkkal talán könnyebb dolgunk lesz, ha az ebéd, vagy a vacsora elkészítésének felelőssége már megint ránk hárul. Most pedig nézzük; mi legyen az ebéd a hétvégén?
A népszokások szerint a várható májusi fagyok miatt a kényesebb növények palántáit csak a fagyosszentek után ültetik ki a szabadba. Egy népi magyarázat szerint Pongrác kánikulában subában megfagyott, Szervác a Tisza közepén víz nélkül megfulladt, Bonifácot pedig agyoncsipkedték a szúnyogok – ezért haragusznak ránk, és évről évre visszajönnek, hogy bosszantsanak minket. Viszont van egy jó hírünk; az ebédünkbe már nem szólhatnak bele, következő válogatásunkból pedig könnyedén össze is állíthatod a hétvégi menüt.
Következő válogatásunkat most leginkább a kiadósabb, laktatóbb kajákra hegyeztük ki, így a nagyétkűeknek sem kétszer szedniük, vagy panaszkodniuk, hogy éhen maradnak. Ha már a hétvégék amúgy is feladják a leckét még a tapasztalt háziasszonyoknak is az ebéd kérdéskörében, most kedvezzünk a kalóriáknak, természetesen a mértékletesség elvét szem előtt tartva.
Ha májusról van szó, egyszerre több dolog is az eszünkbe jut; kapásból a munka ünnepével indítjuk a hónap első napját, májusfát állítanak a fiatalok, majd vasárnap az édesanyák előtt tisztelgünk. Az idei most egy picit furcsán is alakul, hiszen május első vasárnapja, mint az anyák napja, május elsejére esik. Szóval mozgalmas hétvége elé nézünk, ezért mi is egy olyan dupla menüsorral készültünk, ami kellő energiát biztosít ezekre a mozgalmas napokra.
Egy átlagos hétvége is simán okozhat még fejvakarást a legtapasztaltabb háziasszonyoknak is, ha megint sütni-főzni kell valamit. Hetente visszatérő válogatásunknak köszönhetően talán könnyebb dolgunk lesz, a következő finomságokkal pedig biztos, hogy nem vallunk szégyent. Intsünk búcsút a már unalmas rántott hús sütögetésének és a klasszikus húsleves habozásának is! Koronázzuk meg egy szuper ebéddel a munka ünnepét, és persze éltessük az édesanyákat május első vasárnapján.
Sokszor okoz nehézséget a hétvégi menü kiagyalása. A legtöbb esetben már nem csak a saját ízlésünknek, hanem a család, vagy a barátok elvárásainak is meg kell felelni, ami valljunk be, nem mindig egyszerű. Ha a főétellel meg is vagyunk, akkor jön újra az agyalás; na de mi lesz a levessel? Valami desszert sem ártana, nem?
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi ebéd kitalálása. Ha a főétel meg is van, utána a desszerttel vagyunk bajban. A levesről pedig nem is beszéltünk még! Na, de ne ess kétségbe, inkább nézd meg ezt a néhány szuper receptet. Utána már csak azon kell törnöd a fejed, hogy az "A" vagy a "B" menüt készíted el.
Már régen változtatni szeretnél a hétvégi menüdön, de soha nem jön ki rá a lépés? Rántott hússal és a húslevessel álmodsz a hétvégén? Akkor eljött az ideje, hogy valami mást is kipróbálj. Péntekenként olyan fogásokat szedünk össze válogatásunkban, melyekkel garantáljuk a változatosságot az asztalnál. Ezekkel a receptekkel biztos, hogy nem vallasz szégyent!
Március 21-én hivatalosan is kezdetét vette a csillagászati tavasz, így már a nap-éj egyenlőséget is a hátunk mögött tudhatjuk. Ez annyit jelent, hogy minden szempontból vége a télnek, amit az egyre melegedő időjárás is alátámaszt. Ezért menüsorunk összeállításánál azt tartottuk szem előtt, hogy ne kelljen egész hétvégén a konyhában ácsorognod egy finom ebédért, hanem inkább élvezd a pihenést, járd a természetet, ha már egyre többet élvezhetjük a napocska simogató sugarait.
Szeretnél változtatni kicsit a hétvégi menüdön? Már nagyon unod a hétről hétre visszatérő rántott hús és klasszikus húsleves párosát? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálj valami mást, valami újat. Úgy, mint az elmúlt hetekben, most is segítségedre leszünk legújabb receptválogatásunkkal.
Szeretnél egy picit változtatni a hétvégi ebéden? Már nagyon unod a hétről hétre visszatérő rántott hús és húsleves párosát? Akkor eljött az ideje, hogy tényleg kipróbálj valami újat. Ezért úgy, mint az elmúlt hetekben is, továbbra is szállítjuk a jobbnál jobb recepteket, hogy azok bármelyikéből egy kiváló menüt állíthass össze.
Egy átlagos hétvége is sokszor feladja a leckét ebéd kérdéskörében, nemhogy egy négynapos hosszú hétvége. Legyen szó profi háziasszonyról, vagy kísérletező kezdőről, főzzetek a családnak, a barátoknak, vagy csak simán magatoknak, következő receptválogatásunk tuti, hogy nemzeti ünnepünkön is a segítségetekre lesz.