hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú becsinált leves

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Kockára vágjuk a húsos sertéscsülköt. Megszórjuk sóval, borssal és majoránnával, majd megpirítjuk egy fazékban egy kis felforrósított olajon. A húst kivesszük és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát a babérlevéllel.
  2. Ezután visszatesszük a húst az edénybe. Felöntjük 1 l vízzel, és kb. 30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és addig főzzük tovább, amíg minden hozzávaló megpuhul.
  3. Csomómentesre keverünk 2-3 ek hideg vízben étkezési keményítőt, majd hozzáadjuk a tejfölhöz, és a levesbe vegyítjük. Felforraljuk, és tovább főzzük a legalacsonyabb hőfokon.
  4. A következő lépésben két variációt is alkalmazhatunk. Az egyik az, hogy hozzáadjuk a tárkonyecetet a leveshez, jól elkeverjük, hogy örvény keletkezzen benne, és egymás után beleütjük a tojásokat. Ezután már nem kavarjuk, a tojások 2-3 perc alatt megfőnek. 
  5. Ha szeretnénk a buggyantott tojást kevesebb rizikóval elkészíteni a leveshez, akkor a másik variáció az, hogy egy edényben felforralunk 1,5 liter vizet. Akkor jó, ha a víz éppen gyöngyözik és nem lobog. Ekkor a vízhez adunk 1 dl ecetet, majd egy merőkanálba ütve a tojást a gyöngyöző vízbe engedjük, 1,5-2 perc csendes főzés után egy hideg tányérra szedjük óvatosan. A leves tetéjére helyezve tálaljuk a buggyantott tojást, ha szükségesnek érezzük, citrommal akár tovább savanyíthatjuk. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a savanyú becsinált leves:

Ezek is érdekelhetnek