Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéstarja paradicsommal és olajbogyóval

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A sertéstarja elkészítéséhez a hússzeletek enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják a húst.
  2. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, az olajbogyót egy szitába tesszük, és lecsepegtetjük.
  3. Egy nagyobb tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk az olajjal, majd egymás mellé helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Ezután ízlés szerint ráhelyezzük a hússzeletekre a felszeletelt paradicsomot és a lecsepegtetett olajbogyót. (Én volt, amelyikre csak paradicsomot, volt amelyikre csak olajbogyót, és volt olyan hússzelet is amelyikre mindkettőből tettem.)
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd  kb. 40 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal, majd addig sütjük tovább, hogy a sajt ráolvadjon és szép színt kapjon. Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. 

Megjegyzés

Egyszerű elkészíteni, így nem kell órákat a konyhában tölteni..... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek