hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Toros káposzta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst és a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük, a káposztát pedig átmossuk és átvágjuk néhányszor. 
  2. A szalonnát zsírjára pirítjuk, aztán hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a felkockázott lapockát is.
  3. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, hozzáadjuk a babérlevelet majd addig főzzük lassú tűzön, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levét meleg vízzel pótolhatjuk.
  4. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát is, és további 20 percig együtt pároljuk.
  5. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a toros káposzta:

Ezek is érdekelhetnek