Mindmegette.hu
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Kiderült: hazudott Zelenszkij ukrán elnök
Bombariadó volt közel száz iskolában ma reggel
Durva, ami felénk közelít, mínusz 1 fokig lehűlhet a levegő
A régészprofesszor, aki átírta a magyar múltat
Nagy a baj, Berki Mazsi kétségbeesetten keresi a megoldást
Ukrajnában betiltják az ellenzéki pártokat és televíziókat
Videón a világ legzakkantabb betörője
Ez a szájvizes trükk segít, ha bűzölög a lefolyód
2022-ben is folytatódik a Procter and Gamble erdőtelepítési programja (x)
HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)
Így süssük meg a fagyasztott csirkét kiolvasztás nélkül
Mi legyen az ebéd a hétvégén? 15 izzasztó kajarecept, amitől a fagyosszentek is megenyhülnek
Mindmegette Magazin
MME
Cikk
(x)
A késő tavaszban és a nyárban az egyik legjobb dolog a grillezés, természetesen baráti társaságban. Ilyenkor elmaradhatatlan a jó beszélgetés, a füst illata, a pácolt húsok, halak és zöldségek mellé készült gazdag saláták, egy pohár hűs bor vagy sör. A grillezést azért érdemes előkészíteni, hogy minden gördülékenyen menjen. Balázs Zsolt grillmester most videón mutatja meg nekünk, hogyan is grillezzünk tökéletes marhahúst, cukkinit, karfiolt, burgonyát és gombát.
Recept válogatás
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
Recept
A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok jönnek. Ilyen esetben a legtöbben valami extra erős vegyszer után nyúlnak, és azzal próbálják megszüntetni a gyakran bizony orrfacsaró bűzt. Mutatunk egy egyszerűbb és költségkímélő megoldást!
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!
PATAKY KRISZTINA
Ha sütnél valami finomat, akkor jusson eszedbe ez az isteni epres-pudingos piskóta, hiszen a puha tésztának és az ízletes, friss gyümölcsnek köszönhetően egyszerűen lehetetlen neki ellenállni. Ne aggódj, egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, ráadásul legújabb receptvideónknak köszönhetően most még pontosabb képet kapsz ennek a mennyei desszertnek a megalkotásához.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól.
A rakott ételek gyorsan elkészíthetők, különösen a tésztás variációk. A különféle mártásokkal, sajttal ízesített rakott tészta igazán ínycsiklandó, de a kívánt állagot – belül omlós és puha, kívül roppanós – nem mindig sikerül elérni. Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes ez a népszerű étel!
A legegyszerűbb alapanyagokból villámgyorsan varázsolhatsz valami finomságot. Senkinek nem kell tudnia, hogy bögrékkel méred a hozzávalókat, és pár perc alatt állítod össze a tésztát, a lényeg, hogy mindenkinek ízlik. Válogass a legjobb bögrés receptjeinkből!