Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis cseh krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 3 ek porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 7 ek liszt
  • 1 l tej
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 ek kakaópor
  • pár csepp rum
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a zsírral, a porcukorral, a tojások sárgájával, a tejföllel és a sütőporral. Alaposan összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk. 
    2. Egy tepsi hátlapján egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. (Óvatosan, mert könnyen törik!)
    3. A krémhez a lisztet 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, és amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és alacsony tűzön sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
    4. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémet hozzáadva tovább keverjük. Az elkészült krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe tesszük a vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.
    5. Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük. A tetejét az olvasztott csokoládéval vonjuk be, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

    VANÍLIAKRÉMES KAKAÓS SÜTEMÉNY - PONT, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE! >>> 

Megjegyzés

Nem mondom, hogy könnyű elkészíteni, de a selymesen lágy krém a lapok között maga a mennyország.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin