A leveles tésztát kitekerjük, megszórjuk 1 ek porcukorral, és sodrófával enyhén áthengereljük. Átfordítjuk egy sütőpapírra, a másik oldalát is meghintjük porcukorral, enyhén áthengereljük, majd kétfelé vágjuk.
Óvatosan a tepsibe csúsztatjuk, villával megszurkáljuk, és letakarjuk egy sütőpapírral. Ráhelyezünk egy üres tepsit, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
A piskótához habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, és lazán beleforgatjuk az átszitált lisztet. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, a sütőkeretet olyan nagyságúra állítjuk, amilyen az egyik leveles tészta mérete (kb. 20 x 24 cm) és belesimítjuk a masszát (ha van hasonló méretű tepsink akkor abban sütjük), végül 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük. Még forrón hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Kevergetve kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzáadjuk a krémet, és jól összedolgozzuk. Az egyik leveles lapra rákenjük a krém felét, erre ráhelyezzük a piskótát, ezután rákenjük a megmaradt krémet, és befedjük a másik leveles lappal. A tetejét megszórjuk porcukorral és néhány óra hűtés után tetszőlegesen felszeleteljük.