hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 2 ek porcukor
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • A krémhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 3-4 ek cukor
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db lapzselatin
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük, megszórjuk 1 ek porcukorral, és sodrófával enyhén áthengereljük. Átfordítjuk egy sütőpapírra, a másik oldalát is meghintjük porcukorral, enyhén áthengereljük, majd kétfelé vágjuk.
  2. Óvatosan a tepsibe csúsztatjuk, villával megszurkáljuk, és letakarjuk egy sütőpapírral. Ráhelyezünk egy üres tepsit, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A piskótához habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, és lazán beleforgatjuk az átszitált lisztet. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, a sütőkeretet olyan nagyságúra állítjuk, amilyen az egyik leveles tészta mérete (kb. 20 x 24 cm) és belesimítjuk a masszát (ha van hasonló méretű tepsink akkor abban sütjük), végül 200 fokon tűpróbáig sütjük. 
  4. A krémhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük. Még forrón hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Kevergetve kihűtjük.
  5. A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzáadjuk a krémet, és jól összedolgozzuk. Az egyik leveles lapra rákenjük a krém felét, erre ráhelyezzük a piskótát, ezután rákenjük a megmaradt krémet, és befedjük a másik leveles lappal. A tetejét megszórjuk porcukorral és néhány óra hűtés után tetszőlegesen felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss