A pisztáciás tiramisuhoz a tojásokat szétválasztjuk. Lefőzünk két adag kávét, vagy 3 dl vízben feloldunk egy evőkanál instant kávét. Hagyjuk kihűlni. A pisztácia héját eltávolítju,k és a magokat késsel durvára aprítjuk.
Egy lábasban kevés vizet forralunk, és a vízgőz felett, egy magas falú edényben egy csipet sóval és 2 dkg porcukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
A gőz fölé egy új tálat teszünk, beleöntjük a tojássárgájákat és a maradék, 6 dkg cukrot, majd mixerrel habosra keverjük. A művelet 3-4 percet is igénybe vehet.
A mascarponét összekeverjük a pisztáciavajjal, majd hozzáadjuk a kihabosított tojássárgát is. Ezután több lépésben hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
Előveszünk egy 20 × 30-as kerámia sütőedényt, és ebbe rétegezzük a pisztáciás tiramisut.
A tepsi aljára egy keveset kenünk a krémből, majd erre helyezzük a kávéban épp csak megmártott babapiskótákat. Ezután jöhet a megmaradt krém fele, amire rászórjuk a felaprított pisztácia felét.
Ezután ismét egy réteg kávéba mártott babapiskóta jön, majd a többi krém. Legvégül alaposan megszórjuk az aprított pisztáciával.
Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a pisztáciás tiramisu!
Megjegyzés
A sós, pörkölt pisztáciától még különlegesebb, finomabb lesz ez az édes és krémes sütemény, a pisztáciás tiramisu.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.