Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás-tejszínes sütemény

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 ek liszt (púpos)
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db tojás (nagyobb, házi)
  • 6 ek cukor
  • A karamellás krémhez:
  • 2 csomag tejkaramellás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 4 kocka étcsokoládé

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük. Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, és egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát. A masszát tepsibe simítjuk, és 180 fokon 25 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
    2. A krémhez a pudingporokat összekeverjük a cukorral, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és összekeverjük. Ezután a piskótára simítjuk.
    3. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval, és a pudingos rétegre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, ezután egy éles késsel felszeleteljük.

    13 ÉDES ÉS SÓS KARAMELLÁS FINOMSÁG, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

    13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

Megjegyzés

Nem túl édes, de kellemesen krémes sütemény.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin