Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legkrémesebb tejberizs

MME MME
30 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt egy edényben összeöntjük. A vaníliát hosszában félbevágjuk, magját késsel kikaparjuk és a folyadékba tesszük a rúddal együtt és hozzáadunk egy csipet sót. Felforraljuk, közben gyakran kevergetjük.
  2. Amíg felforr a tej-tejszín keverék, a tojássárgájákat habosra keverjük a kristálycukorral, és a keményítővel. Ha felforrt, óvatosan a habos tojáshoz csurgatjuk, közben folyamatosan keverjük habverővel. Az egész keveréket visszaöntjük az edénybe, és visszatesszük a tűzre. Lassan melegítjük, de éppen a forrás előtt, mikor már tűzforró és gőzölög, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a vajat és pihentetjük.
  3. A tejet egy fazékba öntjük, beletesszük a rizst hozzáadunk egy csipet sót és kevergetve sűrűre főzzük, majd elkeverjük benne a cukrot.
  4. Ha felforrt, hozzáadjuk a rizst és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 15 percig, míg besűrűsödik és a rizs megpuhul. Ha a rizs megpuhult tegyük félre pihenni picit. Végül a langyos tejberizst és az angolkrémet összeforgatjuk és áfonyával megspékeljük.

Videó! Így készítheted el a krémes tejberizst! >>>

SÜTI TITKOK ORSITÓL: ÍME A VILÁG LEGEGYSZERŰBB ÉS LEGFINOMABB CSOKIS KEKSZE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss