Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg túrógombóc

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A hideg túrógombóc elkészítéséhez a túrót villával összetörjük, majd alaposan elkeverjük a tejföllel és az eritrittel. Ezután belekeverjük a citrom lereszelt héját, végül hozzáadjuk a darált mandulát, és alaposan elkeverjük a túrós masszában. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a gombócokat össze tudjuk állítani.
  2. Ezalatt egy száraz serpenyőben közepes hőmérsékleten megpirítjuk a maradék 2 evőkanálnyi darált mandulát, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  3. A lehűtött túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd beleforgatjuk a pirított mandulába. Lekvárral kínáljuk.

Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül a hideg túrógombóc:

 

Megjegyzés

Hideg túrógombóc, amely főzés nélkül laktóz-, glutén- és cukormentesen készül. Nagyon egyszerű recept! - MME

Ezek is érdekelhetnek