A lisztet átszitáljuk, majd hideg felületen hozzáadjuk a hideg vajat, és nagyon gyorsan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, cipóvá gyúrjuk, és a hűtőszekrényben pihentetjük kb. fél órán keresztül.
A pihentetett tésztát belenyújtjuk a tepsibe (kb. 1 cm vastag lesz), és villával kicsit megszurkáljuk. A 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréssel!) 10 percig, majd 150 fokon további 15-20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Közben a töltelékhez a túrót krémesre keverjük a tojássárgájával és a vaníliás cukorral elvegyített porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a mazsolát. A teljesen kihűlt tésztát megkenjük a töltelékkel, és a 150 fokos sütőben addig sütjük, amíg a túróréteg meg nem szilárdul. Ekkor ismét kivesszük a sütőből.
A habhoz a tojásfehérjéket félkeményre felverjük, majd a beleszórt cukorral együtt tovább verjük. Akkor jó, ha szilárd és fényesen csillogó.
A tepsiben pihenő megsült túróréteget bekenjük jóféle házi baracklekvárral. Ezután a tojáshabot csillagcsővel ellátott habzsákból egyenletesen eloszlatjuk a tetején, kis rózsákat formálva. A 130-140 fokos sütőben, résnyire nyitott sütőajtó mellett készre sütjük. Figyeljük, nehogy megbarnuljon! Kihűlés után hideg fűrészes késsel szeleteljük.
A pécsi Pezsgőház étteremben kis tortaként is felszolgálják, de nyugodtan süsd meg tepsiben.
Tipp: A habból eltávozó gőznek ki kell jutnia a sütőből, ezért hagyd nyitva résnyire az ajtaját.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!