hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pirított morzsához a zsiradékot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a morzsát, barnára pirítjuk, majd levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük.
  2. Összekeverjük a túrót, a tojást, a búzadarát, a sót és a cukrot egy keverőtálban. 20 percig pihentetjük.

  3. Kiadagoljuk egy fagyikanál segítségével és vizes kézzel gombócokká formázzuk.

  4. Vizet forrakunk és cukorral édesítjük. A forrásban lévő vízbe helyezzük a gombócokat.

  5. Miután a gombócok feljönnek a víz tetejére, 3 percig főzzük, majd kivesszük és beleforgatjuk a pirított morzsába.

  6. A fahéjas tejfölhöz a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, és a csipet sót keverőtálba helyezzük és elkeverjük.
  7. A mézeskalácsos meggyhez a meggyet, a cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, egy csipet sót és a citromlevet beleöntjük egy fazékba, felforraljuk, majd a kukoricakeményítős vízzel behúzzuk. 2 percig forraljuk, amíg ki nem fényesedik.
  8. A pirított morzsában megforgatott túrógombócot a fahéjas tejföllel és a mézeskalácsos meggymártással tálaljuk.

Nézd meg a túrógombóc mézeskalácsos meggymártással elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss