hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis túrógombóc tejmentesen

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A hamis túrógombóc hozzávalóit egy késes aprító edényébe mérjük, majd egynemű masszává daráljuk. Ezután minimum 6 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Enyhén sós vizet felforralunk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és több részletben lobogó forróvízbe tesszük őket. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük őket, aztán szűrőkanállal óvatosan kiszedjük mindet.
  3. Az elkészült gombócokat beleforgathatjuk pirított zsemlemorzsába és tálalhatjuk lekvárral vagy édesítővel kikevert, krémes állagú totuval. 

Megjegyzés

Egy napot érdemes pihentetni az elkészült keverést, másnapra sokkal finomabb lesz! - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss