Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis túrógombóc tejmentesen

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A hamis túrógombóc hozzávalóit egy késes aprítóba mérjük, majd egynemű masszává daráljuk. Ezután minimum 6 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Enyhén sós vizet forralunk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és több részletben a lobogó vízbe tesszük őket. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük őket, aztán szűrőkanállal óvatosan kiszedjük mindet.
  3. Az elkészült gombócokat beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába. Egy kevés lekvárral vagy édesítővel krémes állagúra kevert totuval tálalhatjuk. 

Megjegyzés

Egy napot érdemes pihentetni az elkészült keveréket, másnapra sokkal finomabb lesz! - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss