Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos rakott karfiol pirított baconnel

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt tíz percig főzzük lobogó sós vízben, majd hideg vízsugár alattlehűtjük. 4 db tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk. Az apró kockára vágott bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
  2. A tejfölt simára keverjük a maradék tojással, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióvalízesítjük.
  3. Egy lapos, hőálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Elrendezzük benne aleszűrt karfiolt, és a főtt tojást, rászórjuk apirított bacont, végül megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Készítsük el a recept brokkolis változatát is!

Hozzávalók: 4 személyre.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss