A karfiolt rózsáira szedjük, és gőzpárolóban (vagy lábasban) megpároljuk, majd félretesszük. A sütőtököt falatnyi kockára vágjuk, és szintén puhára pároljuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a hagymát és a fokhagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, és készre pároljuk.
A quinoát kétszer annyi vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük. Egy kiolajozott jénai aljára tesszük a quinoát, rátesszük a sütőtököt, a húst és a karfiolt.
A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal és szerecsendióval, és a karfiolra öntjük. Megszórjuk a lereszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.