Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos rakott karfiol

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűrőben leöblített rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szerdjük, majd bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy kevés sóval ízesített vízben szintén roppanósra főzzük. Amikor elkészültek, leszűrjük.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre. Ezután hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük és közben szétnyomkodjuk a csomókat. Sóval és borssal ízesítjük. Ha ezzekkel elkészültünk, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a főtt rizst és a sárgarépakarikákat.
  3. A rizses-húsos keveréket egy kiolajozott nagy sütőtálba simítjuk, majd karfiolrózsákat szórunk rá. A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és egy kevés sóval, majd a karfiolra öntjük, aztán a tetejét megszórjuk a lereszelt sajttal.
  4. Végül a rakott karfiolt egy 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük. Salátával tálalhatjuk.

 

RAKOTT KRUMPLI 

VEGETÁRIÁNUS RAKOTT ZÖLDBAB 

SONKÁS RAKOTT TÉSZTA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss